Stop ratnom huškanju na Balkanu!

Dok je glasnogovornik vladajuće naprednjačke stranke i režima u Beogradu (zvani “Bizon”) juče najavio “da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana”, prorežimska Srpska lista istovremeno je po oprobanom metodu “balvan revolucije” organizovala uzbunu i barikade na severu Kosova…

Već duže vreme upozoravamo na rast obnovljenih velikosrpskih aspiracija vladajuće klike, koje su dodatno osnažene putinovskom kriminalnom imperijalističkom agresijom na Ukrajinu (koju agresor naziva “denacifikacijom”). U proteklom periodu svedoci smo provokacija Vučićevog režima i njegovih satelita u Bosni, na Kosovu, u Crnoj Gori, Hrvatskoj. Vladajuća velikosrpska klika traži osvetu za poraze iz prethodnih ratova u bivšoj Jugoslaviji, tj. načine da isplivaju iz nagomilanih problema i blata kriminala i korupcije u koje su zaglibili i katastrofalne socijalne, ekonomske i političke situacije za koju narod i građani Srbije na demonstracijama i izborima pokazuju da više ne žele i ne mogu da je trpe.

Zajedno sa drugim balkanskim antifašističkim organizacijama na samom početku godine upozorili smo, logikom sve dublje kapitalističke krize i rasta međuimperijalističkih tenzija, na opasnosti od novog rata na Balkanu.

Dole banda šovinističkih provokatora i ratnih huškača!

Imperijalisti – dalje ruke od Balkana!

U borbu za mir i slobodu među balkanskim narodima!

Ustanimo protiv novog rata!

Revolucionarni savez rada,
01. avgusta 2022.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s