Antifašistička podrška borbi za osnovna ljudska prava

Uz borbu za osnovna ljudska prava, ovogodišnji gej prajd dobio je i izrazito antirežimski, opštedemokratski, kao i antiratni karakter. Zato se, kao marksisti-lenjinisti, priključujemo ovom antifašističkom pokretu.

Ovogodišnji prajd će biti održan uprkos režimskoj policijskoj zabrani, pre svega upornošću aktivista kao i podrškom demokratske javnosti. Prisustvo EU birokrata na ovogodišnjem evroprajdu ni za jotu ne menja njegov progresivni karakter. Buržoazija pokušava da se predstavi kao promoter ljudskih prava, pokušavajući tako da obmane srednje pa i slojeve radnog naroda, sa ciljem da ih zadrži u svojoj rezervi. Međutim, i samoj demokratskoj javnosti postaje sve više jasno da je borba za ljudska prava pod vođstvom buržoazije jalova, pa čak i nepopularna.

Zato je važno da ovakve i slične pokrete sve više povezujemo sa borbom radnog naroda i slijemo ih u opšti demokratski narodni front.

Revolucionarni savez rada,
septembra 2022.

Neofašisički lider u Srbiji posebno je pogođen uspehom ovogodišnjeg prajda i njegovih progresivnih agendi

Naslovna fotografija: Protest protiv Evroprajda u Beogradu, učesnici nose slike četničkog vođe Draže Mihailovića i Putina…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s